Over de VEN

Doelstelling

De VEN is een branchevereniging die de belangen van haar leden behartigd en staat voor het bevorderen van de professionaliteit van de sector waarbij wordt toegezien op de rechtsmatige uitvoer van vergunningverlening en handhaving.

Om de Wet- en Regelgeving uitvoerbaar en toepasbaar te houden signaleert de VEN de ontwikkelingen binnen de branche en maakt deze bespreekbaar met diversen overheidsinstanties en andere brancheverenigingen binnen de sector. Daarmee zijn wij de spreekbuis die onze kleinschalige sector binnen de evenementenvuurwerkbranche een gezicht en geluid geven!

Ontwikkeling

Om de professionaliteit van de branche te bevorderen worden de behoeftes van de VEN leden regelmatig geïnventariseerd. Om tot beter werkbare oplossingen en verandering in wetgeving zijn sinds begin 2021 verschillende werkgroepen in het leven geroepen welke worden aangestuurd door het bestuur van de VEN. Bij deze werkgroepen kunnen alle leden zich aansluiten om gezamenlijk tot inzichten en oplossingen te komen.

Binnen deze groepen wordt nagedacht over o.a.  -vergroening, -T1 & T2 veiligheidsafstanden, -Hoe om te gaan met APV-wetgeving etc. De werkgroepen kunnen worden ondersteund door een interne vakkundige jurist.

Opleidingen

VEN aangesloten vuurwerkbedrijven geven een garantie voor professionele en veilige shows!

Evenementenvuurwerken kunnen enkel worden uitgevoerd door bedrijven welke in het bezit zijn van een toepassingsvergunning en geldige verzekering. De uitvoerende pyrotechnici zijn in het bezit van een officieel erkend Kiwa certificaat voor het ontsteken van professioneel vuurwerk en/of Pyrotechnische Speciale Effecten (PSE)

Cursussen en opleidingen dienen van goede kwaliteit te zijn om de professionaliteit en veiligheid binnen de branche te kunnen waarborgen.

Als lid van de VEN profiteer je van kortingen op cursussen en opleidingen.

Bestuur

Het bestuur van de VEN bestaat uit de Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en algemene bestuursleden.

De samenstelling van het bestuur van de VEN ziet er als volgt uit:

Naam voorzitter
Naam voorzitterVoorzitter
Hier komt tekst over de voorzitter
Naam Secretaris
Naam SecretarisSecretaris
Hier komt tekst over de Secretaris
Naam Penningmeester
Naam PenningmeesterPenningmeester
Hier komt tekst over de penningmeester
Naam Algemeen Lid
Naam Algemeen LidAlgemeen Lid
Hier komt tekst over een algemeen lid
Naam Algemeen Lid
Naam Algemeen LidAlgemeen Lid
Hier komt tekst over een algemeen lid
Naam Algemeen Lid
Naam Algemeen LidAlgemeen Lid
Hier komt tekst over een algemeen lid