Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland
Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland

Doelstelling

De Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland (VEN) is een organisatie die – in de ruimste zin van het woord – de belangen van haar leden behartigt. De VEN verzorgt in samenwerking met het opleidingsinstituut VCM te Leusden pyrotechnische opleidingen voor het afleveren van vakbekwame personen. Deze pyrotechnici dragen voor een groot deel bij aan de kwaliteit en veiligheid bij evenementenvuurwerken zowel bij in- en outdoor.

Bemiddeling en overleg met alle ministeries en overheidsinstanties die met vuurwerk te maken hebben is ook één van de taken van de VEN. Interne controle op naleving van de veiligheidsregels wordt binnen de VEN gedaan. Bovendien doet de VEN veel aan promotie om van het negatieve beeld af te komen dat veelal het woordje vuurwerk met zich meedraagt. Hierbij horen ook zaken als veilig transport en veilige opslagmethodes.

Het ontwikkelen van fascinerende shows is het hoofdgerecht voor alle leden van de VEN. Shows waar tienduizenden mensen ooh's en aah's bij roepen is de uitdaging van iedere pyrotechnicus. Een goede pyrotechnicus heeft daarbij het gevoel alsof hij of zij op de bühne staat en een show brengt gelijk een artiest. Met zo'n gevoel, in combinatie met de beste kwaliteitsprodukten en hoge veiligheidsnormen, dragen de leden van de VEN het fenomeen vuurwerk in kleur en klank uit.

Alle shows worden uitgevoerd onder leiding van een ervaren pyrotechnicus die in het bezit is van een officieel erkend Kiwa certificaat voor het ontsteken van professioneel vuurwerk en/of PSE. Evenementenvuurwerken verzorgt door VEN-leden met haar medewerkers  geven een garantie voor professionele shows vol passie, waarbij veiligheid voor publiek en medewerkers hoog in het vaandel staan.